Lugu loost vol 4: Escape

Hei

Täna räägin lühidalt ühest eriti vanast Mirror Phase’i loost, mis sai uue elu ja parema hingamise remix EP’l “Antiphased Mirrors”. Selleks on meie üks esimesi lugusid “Escape”, mis bändisiseselt on pigem tuntud kui Roni lemmikpala.

Loo ajalugu ulatubki Mirror Phase’i esimese tuleku aega 2013 kevadel. Pärast seda on lugu olnud kohati esindatud meie kontsertidel ning originaalversioon kuuldav ka meie debüüt-EP’l “Introvert Bastards”.

Kui mul tekkis idee Mirror Phase’i lugusid remix’ida, siis “Escape” oli üks esimesi, mille peal ma oma võimalusi katsetama hakkasin. Selle looga katsetamisel oli kaks olulist plussi, mis kahandasid ebaõnnestumise riski – esiteks me ei tee seda lugu originaalkujul bändiga juba mõnda aega, seega on iga uus elu selles loos teretulnud ning teiseks: jättes alles Ronile olulised elemendid loo instrumentaalses pooles oli ka üks positiivne tagasiside põhimõtteliselt garanteeritud. Remixides üritasin anda loole ehtsat Disco Highlights’i hõngu, lisades erinevaid kitarriefekte salvestatavale klaverile ning ehitades üles erinevaid tüüpilisi diskobiite. Märkimisväärseim katsetus vast oligi see, et remix’is kõlavad “kitarrid” on suures osas vaid kärinaga klaver või sünt. Seega võib öelda, et see remix on antud EP enim “kapist välja” mõtlev lahendus, kuigi ta esmapilgul nii ei pruugi kostuda. Kõikidest remix’idest kulus selle loo puhul kõige vähem aega ideest teostuseni, kõik lihtsalt paigutus ise omale kohale – see muutis selle remix’i tegemise vast kõige nauditavamaks.

 

 

Dawn

Lisa kommentaar